AGRHN

110228

Kategori: Allmänt

Jag har suttit nu i några dagar och funderat på om man ska skriva ut vad man känner offentligt. Min åsikt är egentligen att man ska hålla allt sådant för sig själv, hela världen behöver inte veta hur man har det. Men just nu så behöver jag få skriva några rader om hur den senaste tiden i mitt liv har varit.
.
Jag är en person som pressar mig själv ganska hårt, för jag ser ingen mening med att göra någonting halvdant. När jag flyttade till Jönköping för ett år sen så var mitt liv ganska kaotiskt, och jag kommer ihåg att jag tänkte "oavsett om det känns åt helvete att bo här, så ska jag göra det." Det fanns ingenting som kunde göra att jag skulle skita i det. Det har jag inte heller gjort. Hela mitt år i Jönköping har varit fantastiskt, att lämna Skövde var nog det bästa beslutet jag tagit i hela mitt liv. Jag började uppskatta att komma hem mer, men jag hade mitt eget liv där borta, ingen från Skövde visste vilka mina vänner i Jönköping var, och tvärt om. Nu har jag slutat, och det är tomt. Väldigt tomt. Men jag är klar jag har inget mer att göra där, det är ett avslutat kapitel.
.
Det som hände nu när jag flyttade tillbaka hem igen var att varken jag eller min familj var beredda på hur allt skulle bli. I fyra-fem månader har jag inte haft någon annan att ta hänsyn till, jag har levt mitt liv helt själv. Och att komma hem efter det, känns ungefär som om man går tillbaka i tiden, ungefär som att man är femton igen. Jag känner mig inte vuxen för jag behöver inte ta det ansvaret som jag automatiskt behövde ta när jag bodde själv. Jag befinner mig alltså i denna röran, samtidigt som jag nu har förlorat en av mina bästa vänner och min pojkvän.
.
Jag ska säga er att livet är fan inte alltid lätt. Jag har sen i november känt att någonting inte har varit bra. Jag hade nog inte förberett mig tillräckligt på att han faktiskt inte skulle vara hemma på fyra månader. Varenda gång jag och han pratade i telefonen eller på skype, så kändes det som om han aldrig skulle komma hem. Jag var så rädd för att denna dagen skulle komma. Jag tror att ni tänker "det är omöjligt att få det att funka om man inte ses på fyra månader." Jo, visst. Det är inte lätt, herregud. Men jag tror, även fast vi inte är tillsammans längre och hur ont det än gör, att alla behöver ha sitt liv. Han behövde åka iväg, han ville det. Jag ville att han skulle åka, för sin egen skull.
.
Jag visste att det skulle vara konstigt när han kom tillbaka. Jag visste bara inte om att han skulle göra slut. Ja, det känns som ett svek eftersom jag har "väntat i fyra månader på att han ska komma hem." Men samtidigt så kan man inte tvinga någon annan in till någonting. Han har väntat lika länge som mig på att vi ska träffas, och jag har gjort så mycket saker under tiden han har varit borta, att fyra månader bara har flugit förbi.
.
Just nu så är jag otroligt ledsen, så klart. Men det är okej, för jag har inte riktigt fattat det än. På något sätt så är han en annan person nu än vem han var innan. Jag trodde väl att lite tid skulle lösa den konstiga känslan som jag hade, men han hade inte riktigt den tiden att ge. Han är en person som alltid kommer ha en speciell plats i mitt hjärta.
.
Jag måste förklara känslan, för jag har aldrig känt den tidigare. Ena stunden dansar jag hoppar runt och skrattar, som jag brukar, jag är glad och jag vill vara glad. Men andra stunden så känns det som om någon har stuckit in en kniv rakt in i hjärtat på mig och jag vill bara sitta i ett hörn och dö. Jag har verkligen aldrig känt mig så schizofren som jag gör nu. Men jag kan inte göra någonting åt läget, även om jag skulle vilja göra allt.
.
Jag är ledsen för att han inte kunde ge det tid. Jag är ledsen för att jag inte betyder lika mycket längre. Jag är ledsen för att jag är ledsen och jag är ledsen för att jag har förlorat honom. Vi hade träffats i lite över ett år när detta hände och det känns som om en liten del av mitt liv är borta, en liten del av mig..
.
Jag klarar inte riktigt av att vara hemma, det är för mycket nu som jag inte orkar deala med själv. Så jag flyr istället. Mitt liv är ganska upp och ner, och jag har ingen motivation heller till att göra något, för jag vet inte vart jag vill.
.
Jag har skrivit en låt om allt. Eller inte om allt. Men jag skrev en låt när han var borta. Jag vet inte om det är rätt eller fel, men jag vill dela med mig av den. Jag tycker att det är mycket lättare att uttrycka sig på det viset.